Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

De Ladies' Circles zijn oorspronkelijk opgericht door de echtgenotes van de mannen van The Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub met eigen statuten.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar (voorheen Leiden). Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot bijna 80, verspreid over heel Nederland. Ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Ladies Circle Voorschoten is circle nummer 32 en is opgericht in mei 1991. Onze charter vond plaats op Kasteel Duivenvoorde. De leden wonen in en om Voorschoten. We vernieuwen onszelf regelmatig door nieuwe leden aan te trekken en dames ouder dan 45 jaar waardig uit te zwaaien.  

De zes harten in het logo symboliseren:

  1. Bevorderen van vriendschap
  2. Bevorderen van een positieve levenshouding van de leden
  3. Bevorderen van verdraagzaamheid
  4. Bevorderen van eerlijkheid en openheid tov alle medemensen
  5. Versterken van het besef dat ieder lid op haar eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen
  6. Bieden van service ten dienste van de samenleving.