Overslaan en naar de inhoud gaan

Service projecten

 • Serviceproject 2018

  Dit project loopt van 2018 tot 2019
  Het goede doel voor 2018 is geworden: Stichting Achter de Regenboog. Stichting Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Ieder jaar hebben zo'n 8.000 kinderen te maken met het verlies van een van hun ouders of een broertje/zusje (gegevens Centraal Bureau voor de Statistiek, 2013). Voor een groot deel van de kinderen is de opvang door de directe omgeving voldoende, ongeveer een kwart heeft meer steun nodig. Bij kinderen die een ouder verliezen is dit percentage hoger. Begeleiding bij verliesverwerking van kinderen en jongeren is in Nederland flink in ontwikkeling. Toch zijn landelijke ontwikkeling van kennis, begeleidingsmethodieken en voorlichtingsmateriaal, het organiseren van groepsactiviteiten voor kinderen en zonodig verwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners nog steeds essentieel om de kwaliteit van deze begeleiding te waarborgen. Er is nog steeds veel behoefte aan ondersteuning en lotgenotencontact van kinderen en jongeren die verlies door de dood geen plek in hun leven hebben kunnen geven en daardoor met problemen in hun functioneren kampen.
 • Serviceproject 2017: de Tovertafel

  Dit project loopt van 2017 tot 2018
  In 2017 zullen wij met de opbrengst van onze serviceprojecten een Voorschotens Woonzorgcentrum een Tovertafel doneren. Een Tovertafel is een interactieve lichtprojector die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. De mooie spellen zijn specifiek voor de doelgroep ontwikkeld en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding worden gespeeld. De interactieve spellen doorbreken apathie door zowel fysieke als cognitieve activiteit te stimuleren en sociale interactie uit te lokken. Bovendien levert de Tovertafel waardevolle momenten op met familieleden en verzorgers. Plezier en verwondering staan bij de spellen voorop! De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen, boven de eettafel van de zorginstelling bijvoorbeeld. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht.
 • Tweede doel in 2017: Het Beste Paard van Stal

  Dit project loopt van 2017 tot 2018
  Het tweede serviceproject in 2017 is Het Beste Paard van Stal in Leidschendam. Deze Stichting zet zich in om een veilige en leerzame plek te bieden voor mensen met een afstand tot de maatschappij met behulp van paarden. De paarden worden onder professionele begeleiding ingezet als therapie middel. Met als doel trauma’s verwerken, persoonlijke ontwikkeling ondersteunen, sociale vaardigheden aanleren en de zelfredzaamheid stimuleren. Om zo (weer) mee kunnen doen in de maatschappij. In het afgelopen jaar is de zorg overgeheveld naar de gemeentes en zijn de bezuinigingen in de zorg erg toegenomen. Helaas is het in Nederland (nog) niet zo dat deze krachtige vorm van therapie vergoed wordt door de zorgverzekeraars ondanks dat de kracht van paarden veelvuldig is bewezen. Daarom zullen wij de opbrengt van onze jaarlijkse taartenverkoop aan dit goede doel schenken.
 • Handen uit de mouwen - Kerst versiering

  Dit project loopt van 2015 tot 2017
  Elk jaar stropen wij de mouwen op en helpen we lokaal een goed doel. Al jaren hebben wij samen met onze kinderen in de kerstperiode in woonzorgcentrum Adegeest kamers versierd. De kerstbomen zijn opgetuigd, de kamers versierd en er is na afloop gezellig een boterhammetje gegeten met de bewoners. Natuurlijk wordt in het nieuwe jaar de spullenboel ook weer opgeruimd.
 • taarten bakken

  Dit project loopt van 2010 tot 2017
  Elk jaar tijdens de vrijwilligersmarkt van Voorschoten bakken wij allemaal taarten. Deze verkopen we aan de Voorschotenaren die de markt bezoeken en met dit geld steunen we lokale of landelijke doelen. We zijn ondertussen een vaste prik voor menig bezoeker geworden. Behalve taart verkopen we een lekker bakje koffie of thee. De taarten worden allemaal zelf gebakken of we kijken onze buurvrouw vriendelijk aan.

Onze vorige projecten

Hieronder kun je de projecten bekijken die wij in het verleden hebben gedaan.